luni, 21 septembrie 2015

Despre Twister

La aparitia materialelor plastice, primele naluci confectionate pe baza acestora aveau avantajul copierii exacte a formei, consistentei si coloritului din natura-rame, viermi, broscute sau pestisori. Atul principal in cazul acestei generatii a nalucilor suple sau a twisterelor moderne care le fac sa tremure sa se miste la cea mai neinsemnata miscare, sub actiunea curentului sau tractiunii facute de pescar.
Rame scurtate la jumatate, dar cu coada lunga in secera, viermi cu doua cozi ori cu fusta, broscute cu corp burduhos cu doua seceri ca si cum ar fi doua picioare. Natura ofera diferite modele dar nici creatorii acestor naluci nu se lasa mai prejos.
Asaltul twisterelor nu se limiteaza numai la stimuli vibratori si optici,ci,pentru unele modele,se extinde si la cei olfaco-gustativi: rame cu gust de rama, pestisori impregnati cu extract de mucus.
Montate pe carlige lestate, de marime, culoare si greutate potrivita si capul poate servi drept stimulator optic, sau pe tije din sarma, cu alica in cap si bineinteles, carlig, simplu, dublu sau triplu, twisterele se preteaza oricarei tehnici.
- clasica recuperare in dinti de fierastrau
- pescuitul la trena
- evolutiei pe loc,in curent,folosind plumb de greutate adecvata
- pescuind pe verticala,in zone adanci si pline de hatisuri
Calitati twisterelor
- diversitatea de forme,marimi,culori si chiar nuante precum si a posibilitatilor de a le utiliza in prinderea rapitorilor de orice fel
- diminuarea numarului de agatari datorita pozitiei carligului
- stabilitatea in apa si mare rezistenta la lansari repetate
- usurinta de a le inlocui ori de a schimba lestul
Defecte twisterelor :
- tehnica de finete pentru a le face sa lucreze cum trebuie
- ratari dese la intepare,pestele apucand destul de des de coada
Mai trist este cand twisrerul se rupe si pestele se alege cu o gustare gratuita dar din cauciuc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu