duminică, 27 septembrie 2015

Balta Dragoesti

Cu o suprafata de 30 ha, cu adancime medie de 2,5 m – 4 m (spre stavilar) si alimentata din izvoare naturale si din raul Valea Bisericii, balta Dragoesti ofera conditii naturale ce favorizeaza cresterea dezvoltarea diferitelor specii de crapi prezente aici.
Fundul baltii este in cea mai mare parte acoperit cu mal si pe alocuri cu nisip, fara agataturi.
Monturile recomandate pe balta Dragoesti sunt cele prevazute cu plumbi usori sau speciali pentru pescuitul pe substrat moale.
Ca forfacuri, recomandam pescuitul cu fire lungi, ușor scufundatoare, cu snowman sau forfacuri dedicate momelilor plutitoare, Withy Pool Rig fiind un exemplu foarte bun.
Ca recorduri la crap comun balta Dragoesti se lauda cu exemplare de 14 kg si 16 kg la cten.
Locuri consacrate pentru pescuit la crap pe Dragoesti – Stavilar, La salcii, zonele cu stuf de la Canal sau Insula si La cot.
Cale de acces. Daca plecati spre Dragoești din Bucuresti, iesiti pe drumul spre Urziceni, iar dupa aproximativ 40 de kilometri ajungeti in Movilita. Odata ajunsi in Movilita, mergeți spre Roșiori. Drumul asfaltat continuă prin localitatea Valea Bisericii, dupa care urmeaza localitatea Dragoesti.
Din Movilita pana la Dragoesti sunt 11 km. In Dragoesti, din capatul drumului asfaltat se merge inainte pe un drum pietruit, care duce direct pe baltă.
Drumul de acces din jurul băltii este pietruit si partial acoperit cu iarba, mentinandu-se in bune conditii si pe timp ploios.  Nu este un drum de 5 stele dar, in conditii normale, se poate ajunge pe balta cu orice tip de automobil.
Sursa: www.crap24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu