marți, 29 septembrie 2015

Anti Braconaj - Actiuni ai Politistilor de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care deţineau cantitatea de 70 kilograme peşte fără documente justificative.
În data de 23.09.2015, în jurul orei 09.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat pe malul lacului Razelm, de pe raza localităţii Sarinasuf, pe M.L. în vârstă de 34 de ani  şi B.P.C. în vârstă de 16 ani, în timp ce descărcau dintr-o ambarcaţiune din lemn, doi saci din rafie cu peşte proaspăt.
În urma verificărilor, a fost descoperită cantitatea de 58 kilograme peşte din specia caras, pentru care cele doua persoane nu au putut prezenta documente justificative de desfasurare a activitatii de pescuit.
Persoanele în cauză au declarat că nu deţin permise de pescuit sportiv sau comercial, iar întreaga cantitate de peşte era destinată consumului propriu.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării intreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, in cauza fiind întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
În data de 23.09.2015, în jurul orei 10.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă  au depistat in apropierea Staţiei de taxare Giurgeni – Vadu Oii, judeţul Constanţa, un cetatean roman, V.M. în vârstă de 49 de ani, în timp ce oferea spre vânzare participanţilor la trafic peşte, fără a deţine documente justificative.
Drept urmare, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 12 kilograme de peşte din speciile novac şi chefal, iar persoanei în cauză i-a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere / comercializare fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64 lit. h din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu