luni, 14 septembrie 2015

Imbracamintea Pescarului. Recomandari.

Oricare ar fi natura pescuitului, imbracamintea pescarului trebuie sa fie igienica si practica. Igienica, sa-i apere corpul de umezeala si vant, sa fie racoroasa vara si calduroasa iarna, daar si practica, sa-i fie usoara la purtat, nestanjenindu-i mersul si miscarile, rezistenta si de o culoare apropriata de aceea a mediului in care se misca.
Se recomanda o camasa usoara, din tesatura moale de lana, care sa fie purtata direct pe piele. Pe langa faptul ca este calduroasa iarna, este foarte practica si vara deoarece absoarbe transpiratia, fara sa se lipeasca de piele, asa cum fac tesaturile de bumbac, care se usuca si mai greu. Peste camasa vom pune, la nevoie, un pulovar mai gros, sau chiar un cojocel, cand este prea frig.
vara com purta un pantalon de panza, tip salopeta, iar pe timp rece, unul din acelasi model din stofa calduroasa. Cand pescuim umbland prin apa, cu cozme de cauciuc, lungi sau scurte, ori cu ghete speciale, vom purta un pantalon scurt de panza de stofa.
Contra ploii este buna o pelerina de panza deasa, sar si mai practic este un hanorac cu gluga, din panza, avand acelasi model cu cel care il poarta schiorii.
Pentru apararea capului, palaria vanatoreasca de fetru pare de departe cea mai preferata si a intrat de mult in portul pescarilor, pe langa faptul ca este practica, ea se potriveste bine si cu restul echipamentului. Vara, insa, pe arsita, o palarie usoara de panza sau de rafie, cu bolurile mai mari, ne va apara capul si in special ochii de radiatiile razelor solare, mult aplificate prin reflexul apei.
In general, pescarii se vor feri sa poarte imbracaminte confectionata din material complet impermeabil sau cauciucat, fiind nadusitor si foarte nesanatos, deoarece impiedica primenirea aerului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu