marți, 20 ianuarie 2015

Lacul Babadag - Delta Dunarii

Lacul Babadag este amplasat in partea de nord-est a Localitatii Babadag la nord a Localitatii Enisala si la vest de Lacul Razim, facand parte din Complexul Lagunar Razim – Sinoe. Acesta este considerat al 16 – lea lac ca si suprafata din Romania.
Lacul este parte integranta a ariei de protectie a Zonelor Umede potrivit Conventiei de la Ramsar si din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii sub auspiciile UNESCO.
Lacul Babadag are o o suprafata de aproximativ 2355 hectare, incluzand aici si limanele Saratura si Cotului.
Accesul turistilor in zona lacului se poate face pe traseul Tulcea – Babadag – Enisala, acestia pot admira aici mirificul peisaj impreuna cu fauna prezenta in zona si doritorii pot organiza partide de pescuit (crap, somn, caras, rosioara, oblete, biban).
De asemenea, turistii pot vizita Cetatea Enisala, aflata in bataia vanturilor, marcata de evenimentele trecutului, cetatea este astazi un punct turistic deosebit in centrul Dobrogei, prin maretia si particularitatile sale.

Un comentariu:

  1. bună, aș dori dacă se poate să îmi spuneți cât m-ar costa pentru a-mi publica la Dumneavoastră pe Blog un articol sau un link către magazinul online www.holdingshop.ro, aș dori un email la office@holdingshop.ro sau telefonic la 0744188800

    RăspundețiȘtergere