sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Localitatea Uzlina - judetul Tulcea

Localitatea Uzlina se gaseste in frumoasa regiune a Deltei Dunarii, fiind localizata chiar pe bratul Sfantul Gheorghe si fiind incadrata, din punct de vedere administrativ, in localitatea Murighiol. Aceasta reprezinta, la fel ca majoritatea localitatilor din judetul Tulcea, o asezare linistita, cu aspect pescaret, ce a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare turistica fara precedent.
Accesul pana in punctul Localitatii Uzlina se realizeaza foarte simplu. Din Tulcea, se strabat aproximativ 38 km pe un drum judetean pana in Localitatea Murighiol, de unde, traseul se continua mai departe pe apa, pentru inca aproximativ 8 km.
In perioada comunista, aceasta localitate, impreuna cu multe alte asezari, nu a scapat de planul lui Ceausescu de a desfiinta localitatile mici. Uzlina era prin anii 1989 o localitate ce se mai gasea doar cu numele, pe harta Romaniei, insa amenajarile turistice din ultimii ani de aici au readus la viata aceasta asezare pescareasca din Delta.
In ciuda inversunarii lui Ceausescu de a-si pune in aplicare planul in care credea cu tarie, pe Grindul Uzlina au ramas trei familii care au refuzat categoric sa isi paraseasca locul de bastina. Ulterior, dupa caderea regimului comunist, asezarea s-a dezvoltat, fiind puse aici bazele unui adevarat complex turistic, cu hoteluri si pensiuni ce insumeaza mai mult de 200 de locuri de cazare. Datorita peisajelor naturale incantatoare si a prezentei lacului Uzlina, turistii au numeroase mijloace de a-si petrece timpul liber. Ei se pot plimba cu barca prin imprejurimi sau pot merge la pescuit, o activitate foarte indragita de locuitorii zonei, aici functionand si o ferma piscicola in care sunt crescuti sturioni. Un alt important punct de atractie din aceasta localitate este Refugiul Uzlina, o arie protejata, declarata rezervatie naturala, in care traiesc numeroase specii rare de pasari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu