duminică, 11 ianuarie 2015

Lacul Bugeac

Lacul Bugeac este cel mai sudic din seria limanelor fluviatile, prezinta maluri înalte si abrupte care pot atinge si 30 m înaltime, fundul plat având forma unui golf-depresiune. Lacul Bugeac are legatura cu Dunarea, existând un stavilar care reglementeaza schimbul de ape. În parte a vestica a lacului este prezenta o fâsie de pamânt înalta si stâncoasa (calcaroasa).
Remarcabila este si existenta pe versantul drept al lacului Bugeac a unei grote neexploatate turistic formata în depozitele fosilifere din aceasta zona. Constituie un loc prielnic de iernare si pasaj pentru populatiile de pasari acvatice, majoritatea deosebit de importante din punct de vedere conservativ, cum ar fi de exemplu pelicanul cret (Pelecanus crispus).
Pescuit zi lumina: axa este de 100 Ron, taxa include o cantitate de o cantitate de 10 Kg de peste.
Pescuit 24 h: taxa este de 300 Ron – putand fi retinute toate capturile daca indeplinesc conditiile de specie, greutate, dimensiune, taxa C&R este de 150 Ron.
Pescuit weekend: taxa este de 500 Ron – putand fi retinute toate capturile daca indeplinesc conditiile de specie, greutate, dimensiune, taxa C&R este de 300 Ron
Nr de lansete/undite/persoana = 5. Greutatile minime admise pentru pestele retinut sunt: crap – 1100 g, salau 1000 g, caras orice greutate. Crapul cu o greutate mai mare de 4 Kg va fi eliberat imediat fara a fi ranit. Pescarii vor avea asupra lor pungi pentru gunoi, cleste de scos acele de pescuit, instrumente pentru cantarire, mincioc, juvelnic. Somnul nu se pescuiesc.
Specii de pesti intalnite: biban, caras, crap, platica, rosioara, salau, stiuca. Telefon Contact: 0764.402.497.
Cale acces. Lacul Bugeac este situat in apropierea granitei cu Bulgaria, la limita dintre judetele Constanta si Calarasi. Lacul Bugeac este accesibil de pe DN3, intre localitatile Ostrov si Lipnita, pe doua variante: drumul local spre localitatea Bugeac si cel spre Galita si Garlita, portiunea de drum dintre aceste doua localitati din urma oferind o buna vizibilitate asupra unei mari parti din suprafata lacului Bugeac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu