duminică, 11 ianuarie 2015

Lacul Nebunu - Delta Dunarii

Lacul Nebunu este unul dintre numeroasele ochiuri de apa formate la varsarea Dunarii in Marea Neagra, pe suprafata frumoasei Deltei Dunarii, un loc unic in Europa prin peisajele si biodiversitatea intalnita in acest spatiu natural.
Lacul Nebunu se desfasoara pe o suprafata de aproximativ 115 hectare si face parte dintr-un mic spatiu protejat de lege, fiind inclus in Complexul de Lacuri Sontea – Fortuna. Aceasta zona se incadreaza in spatiile puse sub regim de protectie datorita conditiilor optime de reproducere de care beneficiaza speciile de pesti ce traiesc in apele lacurilor de aici. Pe langa pesti, mai traiesc aici si alte specii aflate sub protectie, precum ratele salbatice sau diverse pasari de apa.
In spatele denumirii acestui lac sta o legenda, mai mult sau mai putin adevarata. Se spune ca localnicii au “botezat” acest lac dupa un pescar care isi petrecea cea mai mare parte a timpului pe malul acestui lac din Deltei Dunarii, sfarsind prin a innebuni de singuratate. In timp, localnicilor le-a ramas intiparita in memorie denumirea de “lacul nebunului”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu