joi, 28 iunie 2012

Raul Olt

Raul Olt (Alutus, Aluta) este unul dintre cele mai imortante rauri din Transilvania si din Romania. In perioada dacica era cunoscut sub denumirea daco-getica de Alutus iar dupa aceea sub cea romana de Aluta. De altfel de-a lungul vaii romanii au cosntruit o linie de fortificatii - Limes Alutanus - ce cuprindea castrele: Romula, Acidava, Buridava, Castra Traiana, Alutela (Arutela).
Oltul este unul din cele mai importante rauri din Romania. Izvoraste din muntii Hasmaşu Mare, in Carpatii Orientali. Curge prin judeţele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Olt si Teleorman.
Principalele orase prin care trece sunt: Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Fagaras, Ramnicu Valcea si Slatina. Oltul se varsa in Dunare langa Turnu Magurele, la Islaz.
Parcurge un traseu complex: Depresiunea Ciucului, Depresiunea Brasovului, Depresiunea Fagarasului, Defileul Turnu Rosu-Cozia, Subcarpatii si Podisul Getic, Campia Romana. Pe Olt exista aproape 30 de lacuri de acumulare. Are o lungime de 615 km.

miercuri, 27 iunie 2012

Pescuitul Bibanului cu Naluci

Pescuitul bibanului cu naluci este un sistem foarte atragator, dandu-ne in acelasi timp si posibilitatea sa prindem exemplare mari, pe care cu greu le-am putea ademeni cu momeala animala.
Dintre naluci, cea mai eficace este lingura mica, cu paleta lunga de 2-3 cm. Ea trebuie sa fie foarte sensibila, invartindu-se cu usurinta la cea mai mica tracţiune, sensibilitatea impusa de viteza redusa cu care tragem lingura prin apa, cand pescuim la bibani.
Lingura va fi armata cu un mic carlig triplu nr 7-9; ciucurele rosu de langa, cu care obisnuesc unii pescari sa-si impodobeascs csrligul, s-a dovedit fara nici un fel de utilitate practica. Cu un pestisor mare de lemn, verificat dinainte ca vibreazăa bine in apa, vom putea obtine catiodata rezultate foarte bune.
Dimensiunea lui nu trebuie sa depasească 5 cm; carligul -nr .7-9, iar culoarea cea mai potrivita va fi rosie-portocali.
Pescuind cu naluci, vom lansa de-a lungul tarmului, tragand naluca incet si explorand toate locurile ce ni se par bune, pe langa si sub maluri, langa margini de stuf, cocioace etc.
Din cand in cand, viteza nalucii trebuie variata, deseori vom vedea bibanii cum urmaresc evolutia nalucii prin apa si nu o ataca decat atunci cand ii acceleram alura.
Ca si cu momeala naturala, vom pescui si intre ape, si mai spre fund. In acest scop vom imprima nalucii miscari ascensionale si de scufundare, dovedite ca foarte atatatoare pentru firea curioasa a bibanului .
Lupta bibanului este scurta, trebuie sa fim foarte atenti csnd lusm un biban mare sau potrivit de mare in mana, pentru ca isi ridica aripa de pe spate si ne putem intepa rau in acele sale. Fir intins!

marți, 26 iunie 2012

Rosioara de 2,3 Kg

Pescarul Adrian Cannon a reusit sa pescuiasca, in zona Cambridgeshire din Marea Britanie, o rosioara cu o greutate de 2,3 kilograme.
Datorita greutatii sale, acest exemplar poate fi un nou record la rosioară in Anglia, Adrian asteptand acum avizul Asociației Pescarilor din Whittlesey.
Pana in acest moment, recordul de rosioara in Anglia dateaza din 2001, cand Simon Parry a pescuit un exemplar de 2,083 kg.
Sursa: www.aventurilapescuit.ro

sâmbătă, 23 iunie 2012

Montura cu pluta pentru platica

Aceasta montura se preteaza unui pescuit cu rubeziana sau cu boloneza (5-8m) in ape calme (lacuri) si curenti lenti. Datorita plutei cu fir interior (firul trece prin corpul ei), intregul ansamblu isi pastreza sensibilitatea si, in plus, ii confera pescarului un control sporit. Pentru ca firul iese din pluta la baza antenei, se reduce substantial riscul de formare a buclelor pe suprafata apei (“burta” pe care firul o formeaza la prima adiere de vant sau in prezenta celui mai lent curent).

vineri, 22 iunie 2012

Lacul Dumbravita

Barajul Dumbravita este localizat in judetul Brasov si se afla in administrarea societatii Doripesco. Barajul de la Dumbravita este supranumit si “Delta din Carpati” datorita frumusetii peisajului. Situat in Depresiunea Barsei, pe bazinul Oltului, lacul de la Dumbravita s-a format prin construirea unui baraj pe paraul Hamarandia, elesteele fiind construite ulterior in lunca acestei ape.
Lacul de la barajul Dumbravita are 120 de hectare luciu apa. La barajul Dumbravita se poate ajunge cu masina pana langa lac si se poate campa inclusiv noaptea, dar se va pescuit doar in programul stabilit in timpul zilei. Barajul Dumbravita poate fi destinat si concursurilor de pescuit, dar este recunoscut la nivel international pentru birdwatching.
Regulament baraj Dumbravita: cantitatea maxima de peste retinut este de 5kg, optional se poate pastra cantitatea de peste ce depaseste aceasta greutate contra cost, se pescuieste cu maxim 3 scule/pescar, sunt admise monturile cu maxim 2 carlige, scaldatul este interzis.
Taxa pentru balta este de 30 lei. Telefon Contact: 0728288662. Specii de pesti intalnite: caras, crap.
Cale acces. De la Brasov mergeti spre Ghimbav – Codlea – Vladeni, aici faceti dreapta spre Dumbravita. Mergeti drept si traversati localitatea iar la iesire pe partea dreapta se vede lacul Dumbravita.

joi, 21 iunie 2012

Montura cu Pluta "Franglaise"

La realizarea acestei monturi se recomanda folosirea unei plute culisante aparte, formata dintr-o parte alungita (corpul plutei), lestata, pentru lansari facile la distante apreciabile si o antena lunga, fina, care prezinta multiple gradatii multicolore, capabila sa detecteze cele mai fine trasaturi. Pentru lansari mai lungi vom folosi ca linie principala un monofilament scufundator cu diametrul de 0,12mm de care vom atasa un inaintas cu o lungime de 5-6m dintr-un monofilament scufundator de gros (0,14mm).
In locul alicii semnalizatoare (plumbul despicat situat imediat deasupra strunei cu care este legat carligul) putem folosi un vartej nr 16. Fiind alcatuita din componente extreme de sensibile, aceasta montura se foloseste in special in pescuirea albiturii (oblete, rosioara, platica, etc.).

miercuri, 20 iunie 2012

Balta Moara Salciile

Balta Moara Salciile este asezata intr-o zona linistita, ferita de zgomot si poluare. Aici va puteti relaxa cu familia si prietenii la un gratar sau o plimbare. Pescuitul sportiv se practica tot timpul anului.
Taxa este de 50 Ron / zi, 100 Ron / 24h si 80 Ron / noapte.
Promotii: la 5 partide de pescuit primiti 1 partida de pescuit GRATUITA, 10% REDUCERE pentru pensionari (in baza cuponului), la grupuri de peste 10 persoane, pretul taxei se negociaza, femeile si copii sub 14 ani, pot pescuii GRATUIT in limita a 5 scule
Nr de lansete/undite/persoana = 5. Cantitatea de peste retinuta este de 10kg – diferenta se plateste. Salaul, puietul de crap si crapii mai mari de 6 kg nu se retine
Nu este planteaza.
Specii de pesti intalnite: caras, crap, cteno, platica, salau, somn.
Cale de acces. Balta Moara Salciile se localizeaza pe drumul spre mare, de la Ploiesti – Albesti Paleologul – Ciorani si urmatoarea localitate stanga, din DN, Salciile. Pana la intrare in satul Salciile se face un drum la dreapta unde se vede si balta Moara Salciile. Nu sunt probleme cu ploaia, drumul fiind pietruit. Balta este “moara” dupa cum o stiu localnicii si este si o tablie cu numele baltii. Sursa: www.baltidepescuit.ro

Montura Elicopter

Montura Elicopter - Montura elicopter se foloseste la pescuitul crapului, fiind una dintre cele mai prinzatoare monturi. Aceasta se datoreaza faptului ca firul cu carligul se roteste liber in jurul axei antirasucitorului si ajunge pe fundul apei intr-o pozitie naturala, care nu-l face pe crap sa fie suspicios.
Montura elicopter, poate fi lansata foarte departe, daca este realizata cu un plumb de forma aerodinamica. Poare fi folosita pe orice fel de substrat, dar cele mai bune rezultate cu acest tip de montura se obtin pe un substrat moale. Plumbul va intra partial sau total in substrat si va asigura o preintepare optima, la cea mai mica miscare a crapului.

marți, 19 iunie 2012

Leadcore

Leadcore-ul este un fir special, folosit frecvent in pescuitul la crap, format dintr-un miez de metal invelit intr-un textil foarte suplu. Denumit tehnic leadcore (lead=plumb, core=miez), este folosit ca segment de legatura intre firul principal si montura sau firul de inaintas si montura.
Datorita insertiei de metal de la interior este greu si rezistent. Are o constructie speciala, cu fibrele materialului textil orientate intr-o singura directie, care permite buclelor de la capatul segmentelor de leadcore sa se autoblocheze. Motivul principal pentru care este folosit leadcore-ul este greutatea suplimentara pe care o are miezul de metal de la interiorul firului textil. Aceasta ajuta la o asezare mai rapida si mai precisa a monturii pe fundul lacului, ceea ce duce la o prezentare mai corecta si mai putin vizibila.
Leadcore-ul se lucreaza scotand un segment din miezul de plumb dintr-un capat, facand apoi o bucla cu capatul textil ramas liber, trecand-ul prin interiorul firului si scotandu-l apoi exact unde incepe miezul de plumb
Avantajele leadcore-ului: este foarte greu, se lipește de fundul apei, are efect anti-tangle, rezistent la abraziune, protejeaza pestele intepat
Dezavantajele leadcore-ului: nu e foarte simplu de legat – e nevoie de putin exercitiu pentru realizarea buclelor, implica folosirea de accesorii ajutatoare – croseta, pensa, lipici, daca nu e bine lucrat si lipit, buclele se pot desface. Sursa: www.aventurilapescuit.ro

Lacul Chiril-Chirilova – Delta Dunarii

Este un lac cu o suprafata medie, putin adanc unde se prinde foarte bine stiuca la lingurita. In jurul lui se gasesc multe japse cu adancime mica, preferate in special de stiuca. Zona cea mai indicata pentru pescuitul stiuci este in estul lacului in apropierea canalului ce face legatura cu lacul Gorgostel.
Pentru a ajunge la Chiril-Chirilova porniti din Tulcea spre Murighiol. De acolo luati barca cu motor, traversati lacul Uzlina si pe partea dreapta ajungeti la lac. Accesul se face doar cu barca. Este recomandat sa nu va aventurati singuri fara ghid. Sursa: www.topbalti.ro

Trucuri pentru Crap

1. Crapul prefera sa muste mai bine primavara si toamna pana in noiembrie, daca e cald.
2. Nu musca cand scade apa, nici cand e furtuna, dar ii place o ploaie calma fara scaderi mari de presiune.
La schimbari bruste de presiune de asemenea nu musca.
3. Nu musca nici cand e seceta, si anume, intre orele de vara 9-17. Acest fapt e datorat lipsei de oxigen din apa, cand sta la umbra la stuf.
4. Este sensibil si nu musca , la fel ca orice peste, cand e zgomot sau cand purtam haine colorate,(in cazurile cand ne poate observa din apa).
5. Este mai flamand primavara si toamna , cand a cazut vegetatia submersa.
6. Musca foarte bine dupa o ploaie sau furtuna pe vreme senina si in special cand bate soarele, pe care il prefera in astfel de conditii.
7. Musca bine cand apa creste lin, in revarsarile de ape care s-au linistit de tulbureala.
8. Este foarte sensibil la nadirea dulce.
9. In general trebuie plasata momeala exact pe fundul apei, iar daca e mal prafos, ceva mai sus.
10.Crapul tanar pana la un an umbla mult si musca ceva mai sus. Deci vom plasa momeala la un lat de palma de fund atunci cand pescuim cu pluta.
11. In rauri crapii musca pana la prima racire brusca a apei. De asemenea si in iazurile putin adanci. In apele
adanci si la stavilare crapii musca uneori pana la jumatatea lunii noiembrie.
12. Ii place sa apuce momeala atunci cand adie vantul si s-au format valuri de intensitate mai mica sau chiar mai mare. Personal, de multe ori mi s-a intamplat sa am trasatura pe apa linistita atunci cand se formau valuri la suprafata apei, deasupra momelii, exact in timpul in care trecea barca pneumatica a colegului de pescuit, sau cand trecea un innotator ( in cazul in care momeala era pe fundul apei intr-un loc cu cel putin 1,8 - 2m adancime.
13. Mananca foarte bine noaptea, dar atunci pescuitul este interzis (de incercat pe baltile private).

luni, 18 iunie 2012

Montura pestisor mort

Fara nici o indoiala, cand pescuiesti la stiuca cu momeli moarte(peste mort) exista o mare probabilitate ca montura pe care o folosesti sa iti faca mai mult rau decat bine, rapitorul sesizandu-se rapid de prezenta unui 'corp strain' in apa si ocolind din start capcana ta.
Folosind o montura tip fir de par, imprumutata din pescuitul la crap, sansele ca aceasta sa fie detectata scad considerabil, rezultatele neintarziind sa apara.
Ce trebuie sa stii:
- firul de par se ajusteaza in functie de comportamentul rapitorului si marimea pestelui utilizat ca momeala;
- carligul se alege in functie de marimea rapitorului urmarit.
Pentru trecerea firului prin coada pestelui se poate folosi o croseta solida, tip ac.

Reteta Momeala din Cartof

Pentru o partida de pescuit avem nevoie de 1 - 1,5 kg de cartofi, cu o consistenta mai dura, preferabil chiar cartofi noi. Cantitatea de nada trebuie adaptata la populatia piscicola din zona de pescuit, deoarece cartoful este bogat in amidon si va satura rapid pestii.
Cartoful se poate folosi ca momeala sau nada atat sub forma fiarta, cat si sub forma cruda. Pentru preparare se fierbe cartoful in coaja timp de 20 de minute, la foc potrivit, incercandu-se din timp in timp gradul de fierbere cu ajutorul unui cutit. Varful cutitului nu trebuie sa patrunda in cartof foarte usor, iar coaja nu trebuie sa se desfaca. In apa de fierbere, se pot adauga diferiti aditivi de gust: ulei de usturoi, ulei de canepa, alti aditivi lichizi sau, pur si simplu, zahar. O data fierti, cartofii se trec prin apa rece, pentru a opri procesul termic si se tin in frigider la rece cateva ore. Pastrarea la rece permite o fixare mai buna in carlig.
Deoarece cartoful crud nu are un gust si miros foarte atractiv pentru pesti, el trebuie preparat. Descriem in continuare o reteta simpla pentru prepararea cartofilor cruzi pentru momeala. Tuberculii trebuie taiati in bucati mici (cuburi, bilute, felii) in functie de necesitati. Bucatelele astfel taiate se pun intr-o cutie inchisa ermetic si se acopera cu zahar pudra. Este bine sa curatam coaja cartofilor pentru a obtine o îndulcire uniforma. Se lasa astfel cutia 12 ore la temperatura camerei. Bucatile de cartof vor capata o consistenta cauciucata si se vor inchide la culoare. Ele pot fi aromate si colorate suplimentar, desi nu este absolut necesar. Sursa: www.pescarulhoinar.com

Montura pentru Crap tip "Placuta"

Este o montura semiculisanta, folosind ca platforma o placuta de plumb. Aceasta placuta are atat rol de momitor, baza de prindere pentru fir si carlige, cat si rol de greutate pentru facilitarea aruncarii. Placuta de baza poate fi realizata de orice pescar fara prea mare dificultate.
Cu ajutorul unui ciocan se poate modela o bucata de plumb in placuta de dimensiuni mai mari. Apoi folosind un foarfec, decupam placuta in forma dorita, avand grija ca aceasta sa fie cu 1 -2 cm mai mare. Urmeaza modelarea finala, conform schitei. Pentru cele doua carlige alegem un fir textil care are marele avantaj ca in contact cu apa devine moale si se muleaza usor. Carligele vor fi din acelea pentru crap, de marimea 4 - 6 . Prezentarea monturii pe fund este intodeauna cu nada in sus, datorita centrului de greutate care este excentric. Carligele se ascund partial in nada. Materiale folosite: placuta de plumb, fir textil, doua carlige pentru crap, un vartej.
La pescuit, in placuta se pune mamaliga, iar ca momeala se folosesc rame, boabe de porumb, buchet de vermusti, momeala adecvata sezonului. Cu mici adaptari montura poate fi folosita cu succes si la pescuitul carasului, platicii.

Cartoful - Momeala si Nada

Cartoful constituie una dintre cele mai vechi momeli de pescuit, iar eficienta lui nu s-a redus. S-a redus in schimb numarul celor care il folosesc. In avalansa de oferte sofisticate, specifice economiei de piata, cartoful si, in general, multe momeli simple, ieftine si usor de folosit pierd teren.
Pescarii mai in varsta cunosc eficienta cartofului ca nada si momeala pentru pescuit, in schimb, printre tineri este practic necunoscut. Nu este o momeala 'trendy' de care sa citesti in reviste sau pe forumuri, desi este una dintre cele mai bune momeli vegetale pentru selectarea taliei capturilor.
In cartile vechi de pescuit o momeala aparea recomandata preponderent alaturi de porumb, cartoful. Crud sau fiert, cartoful poate fi in multe cazuri o momeala extraordinara. Nu putine sunt baltile pe malul carora abunda culturile de cartofi.
Pescarii folosesc cartoful ca momeala sau nada sub forma fiarta, insa majoritatea nu stiu ca acesta poate fi utilizat si sub forma cruda. Pestii apreciaza cartoful, cel putin la fel de mult ca si oamenii, atat sub forma fiarta, cat si sub forma cruda. Desi este considerat de multi ca o momeala 'batraneasca', el exercita o atractie irezistibila pentru ciprinidele de talie mai mare: crap, caras, platica si babusca mare.

Balta Boteni

Balta de pescuit Boteni 1 este o balta frumoasa, cu drum pietruit, multi copaci pe mal si posibilitate de campare, imprejurul baltii este de-asemenea pietruit 70%. Balta Boteni 1 are acces prin bariere. Drumul dintre balti este deteriorat facand accesul mai dificil.
Taxa este de: 40 Ron / 12 h ziua, 40 Ron / 12 h noaptea. Se pot retine 10 kg de peste. Nr de undite = 2, lansete = 4.
Specii de pesti intalnite: biban, caras, crap, cteno, rosioara. Telefon contact: 0788584085
Cale de acces. Pentru a ajunge la Balta Boteni 1, din Bucuresti mergeti pe DN2 spre Urziceni si urmati ruta: Voluntari – Afumati – Sindrilita – Lilieci unde se face dreapta pe un drum betonat spre satul Hagiesti. La intrarea in sat, mergeti la stanga pe podul dintre balti. Mergeti inainte pe drumul pietruit 3km si la intrarea in Boteni , pe stanga este Balta Boteni 1 (urmariti indicatoarele catre balta). Sursa: www.baltidepescuit.ro

Taparina

Taparina este o montura folosita la pescuitul pestilor marini cum ar fi chefalul, stavridul,etc. Aceasta montura se compune dintr-un fir principal, cu o lungime cuprinsa intre 1.5 si 2 metri, din monofilament cu diametrul 0.25 sau 0.3 si mai multe carlige legate de acesta, cu fir scurt 5-8 cm la distante de 15 cm. Uzual se folosesc mai mult de 5 carlige, pana la 15. La ambele capete ale firului principal se pot lega agrafe sau varteje, pentru fixarea plumbului si pentru atasarea ei pe linie. Carligele folosite sunt cele cu ochet, nr 4-5 pe care se matiseaza cate o pana alba de rata sau una colorata de cocos. Plumbul folosit va fi de forma cilindrica sau picatura, cu greutate variabila in functie de puterea lansetei, intre 50 si 80gr. Grosimea firelor este pur orientativa, dvs puteti folosi fire mai groase sau mai subtiri.

Raurile si Lacurile Judetului Brasov

Judetul Brasov este situat in centrul tarii, in interiorul Arcului Carpatic, la imbinarea Carpatilor Orientali si Meridionali, pe cursul mijlociu al raului Olt. Din punct de vedere istorico-geografic, judetul se afla in sud-estul Transilvaniei si se invecineaza la vest cu judetul Sibiu, la nord cu judetele Mures si Harghita, est cu judetul Covasna, la sud-est cu judetul Buzau si la sud cu judetele Prahova, Dambovita si Arges.
Datorita faptului ca este o zona in mare masura muntoasa, apele ce o strabat au un debit mic. Intregul teritoriu se incadreaza in bazinul hidrografic superior al Oltului care strabate judetul Brasov pe o distanta de aproximativ 210 km.
Tabloul apelor de suprafata este completat de lacurile glaciare din Muntii Fagarasului (Urlea, Podragul, etc.) si de acumularea de la Tarlung – Sacele.
Cel mai important rau este Oltul, care strabate judetul Brasov pe o distanta de 210 km. Afluentii Oltului: Baraolt, Varghisul, Aita, Homorodul Vechi, Valea Mare, Raul
Negru, Timisul, Barsa, Ghimbaselul, Sinca, Sambata, Vulcanita, Sebesul, Berivoiul,
Breaza, Vistea si Rodbavul. Apele de munte si de ses sunt populate de specii diferite
de pesti (pastravi, lipan, mreana)
Pe teritoriul judeţului găsim mici lacuri formate langa cursurile raurilor si lacurile de acumulare pentru alimentarea cu apa potabila a localitatilor. Ca rauri importante gasim: Raul Negru, Timisul, Barsa.

duminică, 17 iunie 2012

Record Mondial La Crap - 44,9 Kg.

Un crap cu o greutate de 45,9 kg a fost pescuit, la inceputul lunii iunie, de austriacul Roman Hanke, la Euro Aqua din Ungaria, astfel fiind doborat recordul mondial la crap.
Lacul ascunde multi crapi foarte mari, iar cel pescuit de Roman Hanke a doborat precedentul record, care era detinut de exemplarul de 44,9 kg, pescuit pe lacul Les Graviers.
Euro Aqua este o acumulare privatăa, in apropiere de lacul Balaton. Este o balta exclusivista, pe care se poate pescui doar dupa ce pescarul este membru al clubului. Din pacate, numarul locurilor este limitat, iar o saptamana de pescuit ajunge la pretul de 700 euro. Sursa: www.aventurilapescuit.ro

Lacul Uzlina

Se ajunge rapid daca esti cazat in satul Uzlina. Este un lac recunoscut pentru pescarii de stiuca. Recomandarea ghidului a fost sa tatonam malul dinspre canalul lui Branza (denumire locala) si intrarea in lacul Isac. Pentru o orientare mai buna, malul stang dinspre intrarea in lacul Isac, pana la primul canal. Se poate ajunge cu masina pana la Murighiol, unde se poate parca in siguranta, de aici trebuie sa mergeti cu barca pana in zona Uzlina unde va si puteti caza la pensiunile din zona. Din Uzlina se merge cu barca pe canalul cu acelas nume pana la lac.

Nada pentru apele curgatoare

Ingrediente:
- Malai (sa nu fie grisat) 1000 g
- Budinca (3 de caramel) 60 g
- Atractant cascaval 25 ml
- Faina de oase 350 g
- Faina De Sange 150 g
Mod de preparare:
Se face mamaliga, dupa aceea se adauga budinca (tine bine legata mamaliga), faina de sange si de oase (au un miros tare ciudat si sunt unsuroase le place la pesti) si la final dupa ce e rece se pune atractantul de cascaval.
Dupa ce se pune pe momitor nada , daca aveti un spray atractant de cascaval puteti sa pulverizati bulgarele de nada. Pentru mreana pe carlig se pune cascaval (se lasa la soare sa se usuce un pic sa fie mai tare si saprinda miros un pic).

Pescuitul Sportiv in luna Iunie 2012

La munte pescuitul este permis la toate speciile de salmonide. Lostrita ca si mihaltul este specie strict protejata.
In a doua jumatate a lunii iunie prohibitia se ridica in apele naturale, colinare si de ses. Luna iunie este una dintre cele mai bune perioade de pescuit. Rezultatele sunt cam la fel in toate orele zilei.
Totusi, instabilitatea barometrica din aceasta perioada provoaca si numeroase insuccese. In aceasta perioada bradisul este abundent in multe balti, fiind greu de utilizat lansetele.
Avatul se pescuieste cu peste viu, naluci mici rotative (albe sau galbene); se poate incerca si cu musca artificiala la marginea suvoaielor;
Babusca si obletul- se prind, ca si pana acum, cu libelule, muste, viermusi, rame si paste (paine, mamaliga);
Bibanul si stiuca -continua sa muste la peste viu, insa mai in larg, in preajma vegetatiei, precum si la naluci, catre suprafata. La lanseta sansele pescuitului scad pe masura incalzirii apei;
Carasul, crapul, linul si platica se prind cu momeli animale, dar spre sfarsitul lunii cele vegetale dau rezultate mai bune. Bulele de aer indica drumul pe care-l parcurg pestii prin vegetatia subacvatica in plina dezvoltare;
Cleanul -se intalneste la marginea suvoaielor din albiile cu prundis si de-a lungul malurilor inalte, acoperite de vegetatie arborescenta. Cade la muste artificiale mari si paroase, rosii si negre, greieri, lacuste, carabusi, precum si la dude si cirese;
Mreana -incepe sa se prinda mai frecvent la larve de rusalii, coropisnite, rame groase de pamant, lipitori cu ventuzele taiate, cuburi de branza veche, de branza topita si mai ales greiere (momeala indicata pina in septembrie);
Obletul - la viermusi, paine, musca de casa;
Platica - cu boabe de grau, paine, paste;
Rosioara- pe langa pescuitul cu pluta la virmusi, paste, ofera un pescuit interesant la suprafata cu musca naturala;
Scobarul -se prinde bine cu viermusi, rame, mai ales in ape tulburi, la coropisnite si chiar la paine si mamaliga;
Somnul -musca cu lacomie la tipar, broaste, lipitori, rame mari -pe apa tulbure; prefera orele matinale si seara;
Salaul- la peste viu si la bucati de peste, pe langa maluri, radacini, la apa adanca;
Vaduvita -se prinde mai ales catre mijlocul zilei, la fund, cu mamaliga, rusalii, rame, viermusi, cosasi si carabusi.
La mare se prinde foarte frecvent: calcan - se prinde la adanc si pe fund, cu hamsie; cambula si guvizi. Barbuni, la mal, intre ape - cu rama de mare; chefal la mal, pe fund cu rame de mare; lufar, la adancime, intre ape, cu taparina si naluci; hanus la adanc pe fund, cu hamsie, aterina, guvizi; stravizi, la adanc, intre ape, cu taparina, pluta, cu aterina jupuita si garizi; zargan, la adanc, intre ape, cu pluta, momind cu hamsie si aterina.

Nodul Blood

Folosit in special pentru a lega 2 tipuri de linie de dimensiuni asemantoare, nodul blood si-a gasit adepti foarte multi printre pescarii de crap. Motivul este simplu - legarea inaintasului de linia principala.
Exista mai multe metode de legare, cea mai intalnita fiind explicata vizual mai jos.

Balta Fundulea 6

Balta Fundulea 6 are o suprafata de 30 hectare, este amenajata de curand, adancine intre 1,5 si 3 m, se face periodic igienizarea malurilor (se aduna gunoaiele, etc). Balta Fundulea 6 este populata periodic cu peste din Croatia.
Taxa este de 60 Ron / 12h, 100 Ron / 24h, 80 Ron – plantat / 12h, 130 Ron – plantat / 24h. Se pot retine 10 kg de peste din care 6 kg crap si 4 kg caras, ce depaseste 6 kg la crap costa 15 Ron/kg, ce depaseste 4 kg la crap se da drumu in apa.
Nr. de lansete/undite/persoana = 5. Specii de pesti intalnite: caras, crap. Telefon Contact: 0764682200.
Cale de acces. Mergeti din Bucuresti spre Fundulea, ori pe A2 ori prin Pantelimon – Branesti – Islaz – Fundulea. Inainte de intrare in Fundulea cu aprox. 500m se vede un panou de informare unde faceti stanga pe un drum de tara si in fata veti vedea pe partea stanga balta Fundulea 6 si pe partea dreapta balta Fundulea 7. Localitatea Fundulea din judetul Calarasi la 35 km de Bucuresti