- Atelier Pescar
- Balti Pescuit
- Boilies Retete
- Descopera Romania
- Descrierea Pestilor
- Info Delta Dunarii
- La pescuit
- Locuri Pescuit
- Momeala si Nada
- Noduri
- Noutati Pescar
- Pescuitul Crapului
- Pescuitul Pastravului
- Pescuitul Stiucii
- Rauri Romania
- Rauri si lacuri din Romania
- Sfaturi Pescuit
- Stiri Perscaresti
- Tehnici Pescuit
- Trusa Pescarului
vineri, 2 septembrie 2016
Mamaliga pentru Cubulete in Pescuitul la Pluta pentru Crap si Caras.
- o parte malai
- doua parti apa
Mod de preparare:
Inainte de a incepe prepararea acestei retete de mamaliga, malaiul
trebuie macinat foarte fin cu ajutorul unei rasnite de cafea. Este
nevoie de doua vase: in primul vom prepara mamaliga iar in cel de-al
doilea o vom fierbe a doua oara dupa cum veti vedea mai jos. Proportiile
componentelor sunt: 1 parte malai si 2 parti apa. Recomandata atat la pescuitul crapului cat si la pescuitul carasului.
Prepararea se va face la foc mediu astfel: intr-un vas suficient de
incapator se pune apa la incalzit si se toarna putin malai, amestecand
pentru a nu face cocoloase. Dupa ce pasatul incepe sa se ingroase
continuam sa adaugam malai (putin cate putin) si amestecam continuu pana
mamaliga devine destul de vascoasa. Trebuie sa aveti rabdare, pentru ca
aceasta operatie dureaza circa 20 - 30 de minute. In continuare
presaram niste faina de grau pe un tocator de lemn si rasturnam mamaliga
deasupra. Daca n-ati facut-o deja, in acest moment e bine sa puneti
niste apa la fiert in cel de-al doilea vas. Lasam mamaliga rasturnata sa
se raceasca un pic iar apoi, cand s-a racit suficient ca s-o putem
manevra fara sa ne arda la maini, incepem s-o framantam impreuna cu 2 - 3
linguri de faina de grau. Dupa ce am framantat-o bine de tot ii dam o
forma de cub si o punem din nou la fiert, in cel de-al doilea vas (cu
apa deja clocotita). Pe fundul vasului respectiv e bine sa punem un
gratar mic de lemn or metalic (sau chiar 3 - 4 linguri or furculite)
pentru ca mamaliga sa nu se prinda. In vas trebuie sa fie suficienta apa
incat sa depaseasca cubul nostru cu aproximativ 2 cm. Lasati sa fiarba
pana cand cubul de mamaliga va incepe sa pluteasca. Mamaliga obtinuta va
fi pastrata invelita intr-o carpa de bumbac dar nu mai mult de 24 de
ore, pentru ca dupa aceea incepe sa se acreasca. Daca doriti in timpul
prepararii puteti adauga coloranti sau/si arome.
Sursa: www.pescar.urldocs.com
Mamaliga cu Usturoi. Momeala si Nada pentru Crap si Caras.
Ingrediente:
- 2 litri de apa,
- 1kg de malai,
- 600 gr faina alba,
- 200 gr de gris,
- 3 - 4 catei de usturoi,
- optional 1 - 2 plicuri de concentrat pentru suc (cu aroma de zmeura sau capsuni)
Dupa ce ajungeti pe balta va
mai trebuie doua
paini albe de 500 gr. Recomandata atat la pescuitul craputului cat si la
pescuitul carasului. Aceasta mamaliga poate fi utilizata atat pe
naditor (arici) cat si pe
carlig, iar daca este bine facuta poate rezista in curent circa 2 - 3
ore. Pentru realizarea ei aveti nevoie de un vas de 5 litri.
Mod de preparare:
In vasul de 5 litri punem 2 litri de apa si lasam la fiert. Intre timp
intr-un alt vas amestecam in stare uscata malaiul cu faina alba si cu
grisul. Cand apa incepe sa fiarba turnam (putin cate putin) mixul de
fainuri, amestecand continuu pentru a evita formarea
cocoloaselor. Realizarea acestei operatii poate sa dureze chiar si 15 -
20 de minute. Dupa ce am turnat toata cantitatea de faina continuam sa
amestecam inca 5 - 10 minute,iar la final punem cateii de usturoi pisati
(pentru aroma) si (optional) pliculetele de concentrat pentru o culoare
deosebita. Dupa racire mamaliga rezultata se va imparti in 4 parti
(sferturi) care vor fi invelite in carpe umede. Odata ajunsi pe malul
apei vom framanta pe o folie de plastic o bucata de mamaliga (sfert) cu
miezul (inmuiat in apa) de la o jumatate de paine, pana va deveni ca o
plastilina si nu se va mai lipi de maini. Poate fi utilizata atat pe
momitor cat si pe carlig, cu rezultate deosebite primavara si in sezonul
rece sau/si in perioadele in care pestele trage foarte slab.
Sursa: www.pescar.urldocs.com
joi, 1 septembrie 2016
Abonați-vă la:
Postări (Atom)