joi, 9 iulie 2015

Pastele Barilla Nr. 47 - Momeala pentru Crap si Caras

Pastele Barilla 47 sunt niste paste italienesti care de-a lungul timpului s-au dovedit a fi o momeala foarte atractiva pentru crap si caras in special. Pescarii care au testat aceste paste sustin ca modelul 47 de la Barilla reprezinta chiar un succes in pescuitul crapilor si carasilor. Poate nu este o noutate pentru multi dintre pescarii sportivi dar incerc in acest articol sa prezint o modalitate de pregatire a pastelor pentru ca acestea sa poata sa fie asezate in carlig intr-un mod facil.
Practic pentru a reusi sa montam aceste fainoase pe carlig trebuie sa le fierbem pana acestea se inmoaie putin pentru a permite sa le strapungem cu carligul fara a le sparge dar sa reusim si ca pastele sa ramana fixate destul de bine pe carlig.
O pregatire simpla fara o reteta elaborata ar fi fierberea pastelor timp de 4 – 5 minute, iar dupa primele 3 minute de fierbere sa luam o pasta si sa o verificam intre dinti, aceasta trebuie sa fie un pic moi, sa nu mai trosneasca in dinti. Repetam aceasta verificare pana cand pastele sau inmuiat putin si devin cauciucate. Atentie, nu trebuie sa le fierbem prea mult, astfel se inmoaie prea mult si nu o sa mai stea in carlig. Cand au ajuns la starea dorita, pastele se scurg si se pun sub un jet de apa rece. Iar la final trebuie sa punem putin malai sau pesmet peste paste, pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele.
Aceasta a fost o modalitate simpla si rapida de preparare dar desigur exista foarte multe retete prin care se pot prepara aceste paste. Retete care au ingredinte precum diversi coloranti, aditivi, ttx sau alte prafuri.
O reteta mai complxa pentru prepararea pastelor barilla 47 ar fi urmatoarea:
Ingredinte: o jumatate de cutie Barilla 47, colorant rosu si galben Super Color, aditiv lichid Aromix Caramel, aditiv pulbere Double Scopex, pesmet.
Intr-o cratita se pune apa la fiert, iar in momentul in care aceasta clocoteste, adaugati cantitatea de paste si lasati sa fiarba timp de 5 minute. Din cand in cand, amestecati cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda pe fundul cratitei. Se poate adauga si sare (de multe ori sarea in exces poate da rezultate foarte bune). Dupa cele cinci minute, le vom pune intr-o strecuratoare si le vom clati cu apa rece, pentru a evita lipirea acestora. In recipiente separate vom imparti cantitatea de paste necesara fiecarei arome si culori in parte. Adaugam colorantul si amestecam pana cand pastele capata culoarea dorita. Atentie la cantitatea de colorant; adaugati treptat, pentru a evita risipa. In functie de preferinte, se foloseste aditiv lichid sau praf. Atentie din nou la dozaj, in cazul aditivului lichid. Nu vrem ca pastele sa devina supraumectate. La aditivarea cu praf, vom avea grija ca pastele sa fie un pic mai umectate, pentru ca aditivul sa lucreze pe suprafata acestora, sa se topeasca si sa intre in peretii pastelor.
In varianta finala, pastele pregatite pentru carlig se pot pastra la borcan, dar nu inainte de a le scalda in pesmet, pentru a impiedica lipirea acestora in timp.
Aceste paste pot fi folosite si pentru carlig dar si pentru a realiza o nada. Dupa ce au fost fierte, pastele pot fi pastrate maxim o saptamana.

5 comentarii:

  1. ar fi bine sa ai la activ cel putin 10 partide cu pastele facute de tine,eu am vreo citeva sute si pot sa-ti spun unde ai gresit: ,se fierb 3 minute daca te duci la pescuit pe apa curgatoare si maxim 4 pt lac.colorantul il bagi in apa inainte de a baga pastele,dupa fierbere se pun in strecuratoare si se pune peste ele o lingura lapte de porumb si dupa ce se amesteca se adauga malaiul ttx peste ele,exista un praf chinezesc pt cocolos,e 20 lei 200 grame eu din acela folosesc de 2 ani

    RăspundețiȘtergere
  2. Carui pește îi place mai mult aceste delicii?

    RăspundețiȘtergere