Timp de mulţi ani, pescarii de
crap au crezut ca pentru boilies cea mai mare importanta o are
concentraţia cat mai mare de proteine din compoziţie. Acum stim ca
acesta nu este singurul factor important. Prezenta aminoacizilor si a
vitaminelor, capacitatea de a permite aromelor sa se disperseze in apa,
consistenţa sunt la fel de importante. Retetele complexe cu mai mult de
15 ingrediente au fost inlocuite cu reţete mai simple, in care
importante sunt calitatea ingredientelor folosite si adaptarea momelii
la hrana pe care crapul o gaseste in mediul acvatic.
Boiliesul miraculos nu s-a inventat inca si poate ca este mai bine
asa. Retete prezentate in continuare va ofera baza pentru a putea pescui
eficient si corect. Toate retetele pot fi modificate si adaptate. Insa
pentru a vă putea da seama care este momeala cea mai buna pentru apa pe
care o pescuiti, trebuie sa folositi aceeasi momeala mai mult timp.
Reteta 1. Reteta Boilies.
Cea mai simpla si probabil cea mai adaptabila reteta din cate exista. Poate primi orice fel de aroma, fie in timp ce preparati boilies-urile, fie prin inmuiere intr-un dip, inainte de a o pune in montura. Culoarea deschisa pe care o capata dupa fierbere îi permite sa se distinga clar pe fundul apei si sa suscite curiozitatea pestilor.
Reteta 1. Reteta Boilies.
Cea mai simpla si probabil cea mai adaptabila reteta din cate exista. Poate primi orice fel de aroma, fie in timp ce preparati boilies-urile, fie prin inmuiere intr-un dip, inainte de a o pune in montura. Culoarea deschisa pe care o capata dupa fierbere îi permite sa se distinga clar pe fundul apei si sa suscite curiozitatea pestilor.
- Faina de Soia ................................... 250 gr
- Faina de Grau .................................. 250 gr
- Faina de Porumb (fina) ..................... 250 gr
- Lapte praf ......................................... 250 gr
- Ulei de arahide ................................. 1 lingura
- 6 – 10 oua, in functie de marimea lor
Reteta 2. Reteta de preparare Boiles pentru iarna.
Granulatia mare a Bird Food –ului determina o structura mai putin compacta a boilies –urilor, ceea ce permite aromelor sa se disperseze mai bine in apa. Baza mix-ului este identica cu cea de la reteta 1.
Granulatia mare a Bird Food –ului determina o structura mai putin compacta a boilies –urilor, ceea ce permite aromelor sa se disperseze mai bine in apa. Baza mix-ului este identica cu cea de la reteta 1.
- Faina de Soia ................................... 200 gr
- Faina de Grau .................................. 200 gr
- Faina de Porumb (fina) ..................... 200 gr
- Lapte praf ......................................... 200 gr
- Bird Food .......................................... 200 gr
- Sweetner si aroma ............................
- Ulei de arahide ................................. 1 lingura
- 6 – 10 oua, in functie de marimea lor.
In articolele viitoare, revenim si cu alte retete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu